Начало >Добруджа >Общество

Младежите с интерес към журналистиката могат да се включат в програма „Отвъд границите"

28.04.2024 г. 09:17:19 ч.
/
Младежите с интерес към журналистиката могат  да се включат  в програма „Отвъд границите"
Младежите с интерес към журналистиката и разказването на истории могат да кандидатстват в българо-румънската стипендиантска програма „Отвъд границите: Журналистика от и за младежи“. Срокът за набиране на участници се удължава до 15 май. Участниците трябва да са на възраст между 15 и 19 години.
За програмата:

Програмата започва със семинар във Велико Търново от 29 юни до 1 юли. Продължава с дистанционна работа на младежите с подкрепа от ментори и завършва през есента на тази година със семинар в Румъния.

Обучението дава възможност на младежи от България и Румъния да развият своите репортерски умения, да учат един от друг и да си сътрудничат в създаването на собствена трансгранична история.

Десет младежи от България и също толкова от Румъния ще имат шанса да участват в инициативата, която включва два практически семинара, работа с опитни журналисти и редактори от региона и шанс за публикуване на журналистически материал на три езика.

Програмата си поставя за цел да насърчи младите хора да влязат в ролята на репортери за няколко месеца, както и да общуват и обменят опит с връстници от Румъния.

Организаторите – Асоциацията на европейските журналисти в България, в партньорство с румънското младежко издание Gen Revista – покриват всички разходи по пътуването, настаняването и участието в проекта. Инициативата се финансира от проект PROTEUS на Трансатлантическата фондация, съфинансиран от Европейския съюз.

Работният език е английски. Не се изисква журналистически опит, но силно се насърчава интересът към журналистиката и разказването на интересни истории.

Коментирайте
Подобни новини
Божидара Костадинова – активен доброволец и организатор на интересни младежки събития  в Добрич (ВИДЕО)
Божидара Костадинова – активен доброволец и организатор на интересни младежки събития в Добрич (ВИДЕО)
Гимназия „М. В. Ломоносов“ изпрати абитуриентите си
Гимназия „М. В. Ломоносов“ изпрати абитуриентите си
Времето на 14 май
Времето на 14 май
Изискаха доказателства за отсъствието на кмета при внасянето на докладната за заплатата му (ВИДЕО)
Изискаха доказателства за отсъствието на кмета при внасянето на докладната за заплатата му (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика